MENU
JÍDELNÍ LÍSTEK
- Kuřecí polévka – jemný kuřecí vývar ochucený čerstvými bylinkami a smetanou ( 40,-Kč )
- Rajčatová polévka – rajčatový krém se smetanou a indickým strouhaným sýrem ( 40,-Kč )
3. Zeleninový mix Pakora – 4 ks – mix květáku, brokolice, rajčat a papriky, ochucený bylinkami, obalený v těstíčku se speciální příchutí a smažený ( 90,-Kč )
- Cibulové Vajce – 4 ks – krájená cibule – obalená ve speciálně ochuceném těstíčku a smažená ( 90,-Kč )
- Zeleninová Samosa – 2 ks – trojúhelníkové těsto plněné kořeněnými rajčaty, zeleným hráškem a sušeným ovocem ( 90,-Kč )
- Restované Pappadum – 2 ks – křupavá tenká placka dělaná z čočky, s celým kmínem a kořením, servírovaná s mátovou omáčkou (20,-Kč)
- Masala Pappadum – 2 ks – mix čestvé krájené zeleniny s indickým kořením na placce Pappadum ( 30,-Kč )
8. Kuřecí Tikka Masala – kuřecí Tikka Masala je nejpopulárnější indické jídlo na světě a také skoro národní jídlo v Anglii. Kuřecí kousky se vaří s rajčaty, cibulí, pastou z kešu ořechů, a smetanou, k dochucení se používá zelený kardamon, hřebíček, bobkový list, garam masala a kašmírově červené chilli (používá se pro barvu a chuť). ( 165,-Kč )
9. Jehněčí Tikka Masala – jehněčí kousky vařené s rajčaty, cibulkou, pastou z kešu ořechů, garam masalou, černám kardamonem,
bobkovým listem, hřebíčkem, dochuceny smetanou ( 210,-Kč )
Jako přílohu doporučujeme rýži nebo indický chléb (naan)
10. Vepřová Tikka Masala – toto indické jídlo je v Evropě velice oblíbené. Vařené vepřové kousky s rajčaty, cibulkou, pastou z kešu ořechů a kořením (černý a zelený kardamon, zázvor a česneková pasta, bobkový list), dochucené smetanou. ( 165,-Kč )
11. Krevetí Tikka Masala – velice chutné indické jídlo z mořských plodů. Krevety se vaří s rajčaty, cibulí, zázvorem, česnekovou pastou, pastou z kešu ořechů, speciálním indickým kořením a dochutí se smetanou. ( 210,-Kč )
12. Botti Masala – masový mix (kuřecí, jehněčí a vepřové) marinované v zázvoru, česneku, koriandru a bylinkách, zarolované do válečků a restované v tandori kotli, pak se vaří s rajčaty, cibulí, pastou z kešu ořechů, dále pak kousky papriky, cibule a zázvoru. (210,-Kč )
- Máslové kuře – vykostěné kousky kuřeře (tikka) v krémové rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechu, ochucené s na slunci sušeným fenugreekem, zázvorem, kardamonem, dochucené máslem a smetanou ( 170,-Kč )
- Kuřecí Korma – hustá smetanová omáčka dělaná z pasty z kešu ořechů, máku, khoyi, kokosem, smetany, s máslovo-šafránovou příchutí. Jemné a sladké jídlo. ( 170,-Kč )
- Kuřecí Hyderabadské Korma – speciální jídlo z Hyderabady (město v Indii). Kuřecí kousky z tandoori kotle plus jemná omáčka s rajčaty, pastou z kešu ořechů, kokosu a příchutí máty. ( 165,-Kč )
- Kuřecí Vindaloo – Vindaloo je jídlo, které pochází od Indů z Portugalska. Velmi pálivý pokrm s ostrým kořením, octem a rajčaty, má sladko-kyselou chuť. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý). ( 170,-Kč )
- Kuřecí Mandras – velmi oblíbené jídlo v jižní Indii. Bohatá chuť připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 159,-Kč )
- Kuřecí Kari – vykoštěné kuřecí kousky ve vývaru s rajčaty a orestovanou cibulkou, indickým kořením, dochucené smetanou. ( 145,-Kč )
- Kuřecí na mangu – kuřecí na mangu je velice oblíbený indický pokrm v Německu. Kousky kuřecích prsíček vařené s rajčaty, pastou z kešu ořechů a pyré z čerstvého manga, obohacené kořením. ( 155,-Kč )
- Kuřecí Jalfrezi – kuřecí kousky s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 154,-Kč )
- Kuřecí Kadai – kuřecí kousky s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem ( 155,-Kč )
- Kuřecí Palak – kuřecí kousky s čerstvým špenátem vařené s česnekem, zázvorem, kmínem, fenugreekem, dochucené speciální indickou smetanou a desu ghee (speciální indické máslo) ( 155,-Kč )
- Česnekové kuřecí – kousky kuřecích prsou vařené s česnekem, orestovanou cibulkou, garam masalou, rajčaty, cibulkou a pastou z kešu ořechu, dochuceno česnekem ( 155,-Kč )
- Kuře Fenugreek – marinované kuřecí kousky s česnekem a zázvorovou pastou, koriandrem, garam masalou, naložené přes noc a potom vařené v tomatovo-cibulové omáčce s pastou z kešu ořeku a fenugreek („řecké seno“) ( 154,-Kč )
- Máslové vepřové – vepřové kousky v krémové rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů, ochucené na slunci sušeným fenugreekem, zázvorem a zeleným kardamonem, nakonec dochucené máslem a smetanou ( 170,-Kč )
- Vepřové Mango – vařené kousky vepřového masa v jemné rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů a mangovým pyré, obohacené kořením s výraznou chutí ( 165,-Kč )
- Vepřová Korma – vařené vepřové kousky v krémové omáčce z kešu ořechů, mákem, khoyoou, kousky kokosu, smetanou, máslem a šafránovou příchutí. Tento pokrm je velmi jemný a lehký. ( 170,-Kč )
- Vepřové Vindaloo – velmi ostrý sladko-kyselý pokrm – vepřové kousky vařené v rajčatovo-cibulovém vývaru s ostrým kořením, octem a brambory. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivé až velmi pálivé) ( 168,-Kč )
- Vepřové Mandras – tento pokrm je velmi oblíbený v jižní Indii. Bohatá chuť vepřového masa připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (pálivost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivé až velmi pálivé) ( 159,-Kč )
- Vepřové Jalfrezi – vepřové kousky s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 165,-Kč )
- Vepřové Kadai – vepřové kousky s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem ( 164,-Kč )
- Vepřový Rogan – tento velice známý pokrm pochází z regionu Kashmir, vepřové kousky jsou vařeny speciálním způsobem, používá se výjimečné a exotické koření, jako např. muškátový květ, fenykl a asafoetida („čertovo lejno“) ( 165,-Kč )
- Vepřové s česnekem – vepřové kousky vařené s česnekem, orestovanou cibulkou, garam masalou, rajčaty, cibulkou a pastou z kešu ořechu, dochucené česnekem ( 164,-Kč )
- Vepřový Palak – vepřové kousky s čestvým špenátem vařené s česnekem, zázvorem, kmínem, fenugreekem, dochucené speciální indickou smetanou a deshi ghee (speciální indické máslo) ( 160,-Kč )
- Vepřové Kari – vepřové kousky ve vývaru s rajčaty a orestovanou cibulkou, indickým kořením, dochucené smetanou ( 161,-Kč )
- Jehněčí Rogan Josha – tenhle delikátní pokrm pochází z oblasti Kashmir. Je velice známý díky použití speciálního a exotického koření jako je mák, bobkový list, muškátový ořech, hřebíček, fenykl a assafetida („čertovo lejno“) ( 210,-Kč )
- Máslové jehněčí – jehněčí kousky v krémové rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů, ochucené na slunci sušeným fenugreekem, zázvorem a zeleným kardamonem, nakonec dochucené máslem a smetanou ( 209,-Kč )
– pokrm obsahuje indicko-thali položky – Thali není jméno receptu, je to jméno tradičního indického talíře, na kterém se servírují různé druhy jídla rozdílné chuti.
- Jehněčí Mango – kousky jehněčího masa v jemné rajčatové omáčce, s pastou z kešu ořechů a mangovým pyré, obohacené kořením s výraznou chutí ( 210,-Kč )
- Jehněčí Korma – kousky jehněčího masa v krémové omáčce z kešu ořechů, mákem, khoyoou, kousky kokosu, smetanou, máslem a šafránovou příchutí. Tento pokrm je velmi jemný a lehký ( 210,-Kč )
- Jehněčí Vindaloo – velmi ostrý sladko-kyselý pokrm – kousky jehněčího masa vařené v rajčatovo-cibulovém vývaru s ostrým kořením, octem a brambory. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 210,-Kč )
- Jehněčí Madras – tento pokrm je velmi oblíbený v jižní Indii. Bohatá chuť jehněčího masa připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 210,-Kč )
- Jehněčí Jalfrezi – kousky jehněčího masa s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 210,-Kč )
- Jehněčí Kadai – kousky jehněčího masa s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem ( 210,-Kč )
- Jehněčí s česnekem – kousky jehněčího masa vařené s česnekem, orestovanou cibulkou, garam masalou, rajčaty, cibulkou a pastou z kešu ořechu, dochucené česnekem (210,-Kč )
- Jehněčí Palak – kousky jehněčího masa s čestvým špenátem, vařené s česnekem, zázvorem, kmínem, fenugreekem, dochucené speciální indickou smetanou a deshi ghee (speciální indické máslo) ( 210,-Kč )
- Jehněčí Kari – kousky jehněčího masa ve vývaru s rajčaty a orestovanou cibulkou, indickým kořením, dochucené smetanou (210,-Kč)
- Kalkatská ryba na kari – tento pokrm pochází ze západního Bengálu, který je znám díky rybím pokrmům s kari.
– vykoštěná ryba je vařena se speciálním kořením a nakonec dochucena hustým vývarem ( 190,-Kč )
- Rybí Korma – losos vařený v husté krémové omáčce vyrobené z kešu ořechů, máku, khoyi, kokosu, smetany a másla, s šafránovou příchutí. Velmi jemný pokrm. ( 190,-Kč )
- Krevetové Vindaloo –tato specialita pochází z Goa. Krevaty se vaří v jemně štiplavém základu Masala, se speciálním kořením, nakonec se přidává speciální ingredience původem z Portugalska. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 210,-Kč )
- Krevetový Madras – tento pokrm je velmi oblíbený v jižní Indii. Bohatá chuť krevet připravená z chilly, tamarindu, rajčat a šťávy z cibule. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 210,-Kč )
- Krevetové Kadai – krevety s paprikou, rajčaty, cibulkou, celým koriandrem, kmínem, v cibulovo-tomatové omáčce dochucené koriandrem (210,-Kč )
- Krevetové Jalfrezi – krevety s červenou cibulkou, paprikou a zeleninou vařené ve speciální ostro-kyselé omáčce. (ostrost pokrmu si můžete zvolit – od jemně pálivého, přes pálivý až velmi pálivý) ( 210,-Kč )
- Krevetová Korma – krevety v krémové omáčce z kešu ořechů, mákem, khoyoou, kousky kokosu, smetanou, máslem a šafránovou příchutí. Tento pokrm je velmi jemný a lehký. ( 210,-Kč )
původně pokrm z Paříže – do Indie se dostal přes Afgánistán. Biryani je pokrm založený na basmati rýži a mase – to se vždy dává dohromady na pánev a speciálně ochutí.
- Kuřecí Biryani – toto je dokonalá a chutná kombinace kuřecího Tikka, speciální basmati rýže a hustého vývaru. Aromatický pokrm ochucený mákem, hřebíčkem, bobkovým listem, šafránem, zeleným kardamonem, mátou, jogurtem, skořicí a šafránový mlékem, které je rozpuštěné na povrchu. ( 200,-Kč )
- Jehněčí Biryani – tento pokrm je velice známý v Bombaji. Kousky jehněčího masa se vaří dohromady s basmati rýží v hustém vývaru, aromatický pokrm ochucený mákem, hřebíčkem, bobkovým listem, šafránem, zeleným kardamonem, mátou, jogurtem, skořicí a šafránový mlékem, které je rozpuštěné na povrchu. ( 210,-Kč )
- Vepřové Biryani – kostky vepřového masa se vaří na mírném ohni s basmati rýží,k cibulkou, rajčaty, jogurtem, čerstvými domácími bylinkami a nakonec se dochutí máslem, šarfánem a čerstvou mátou ( 200,-Kč )
- Krevetové Biryani – krevety a basmati rýže s garam masalou, zeleným kardamonem, jogurtem, čestvou mátou a šafránovou smetanou, která je rozpuštěná na povrchu celého jídla ( 210,-Kč )
- Jehněčí Thali – obsahuje:
Jehněčí na kari – jehněčí kousky na cibulce v tomatovém vývaru se speciálním kořením
Zeleninový mix – brokolice, květák, karotka a zelené fazolky vařené v hustém vývaru
Čočková Masala – žlutá čočka s česnekem, krájenými rajčaty, cibulkou, dochucená smetanou
Okurková Raita – okurka s jogurtem a orestovanými kmínovými semínky
Mix Picke – indický speciální mix ( 210,-Kč )
- Kuřecí Thali – obsahuje:
Kuřecí kari – kousky kuřecího masa s kari kořením a smetanou
Zeleninový mix – brokolice, květák, karotka a zelené fazolky vařené v hustém vývaru
Čočková Masala – žlutá čočka s česnekem, krájenými rajčaty, cibulkou, dochucená smetanou
Okurková Raita – okurka s jogurtem a orestovanými kmínovými semínky
Mix Picke – indický speciální mix ( 200,-Kč )
- Zeleninové Thali – obsahuje:
Palak Paneer – sýr Tofu vařený ve speciálním špenátovém pyré a domácí směsí koření, dochucený česnekem
Zeleninový mix – brokolice, květák, karotka a zelené fazolky vařené v hustém vývaru
Čočková Masala – žlutá čočka s česnekem, krájenými rajčaty, cibulkou, dochucená smetanou
Mix Picke – indický speciální mix ( 190,-Kč )
Tandoori není jméno receptu, ale kuchařské metody. Tandoor je hliněná pec, ve které se rozdělá oheň. Marinované maso (kuřecí, jehněčí, krevety, ryby…) se rozloží na stěny tohoto hrnce a v tomto extrémně horkém prostředí se pečou a udí zároveň. Všechny pokrmy, které se připravují v tandoori peci se podávají s různými omáčkami (např. mátovou nebo tandoori omáčkou)
- Tandoori Kuře – marinovaná kuřecí stehna (naložená přes noc v česneku a zázvorové pastě, zeleném kardamonem, garam masale a koriandrovém prášku), opečené v tandoori kotli ( 300,-Kč )
- Tandoori Šašlik Mix – marinované kousky kuřete (naložené přes noc), kostičky papriky, rajčata a cibule, s česnekem, zázvorem, jogurtem s indickým kořením – to vše restované v tandoori kotli ( 170,-Kč )
- Everest Malai Kebab – marinované kousky kuřecích prsou (naložené přes noc) ve velmi jemné omáčce, která obsahuje jogurt, zelený kardamon, pastu z kešu ořechů a indické bylinky – to vše restované v tandoori kotli ( 170,-Kč )
- Kuřecí Tikka – kousky kuřecích prsou (vykostěné) marinované přes noc v jogurtu, zázvoru, česneku a tandoori masale, poté restované v tandoori kotli ( 170,-Kč )
- Tandoori Mix – všechny složky tandoori jsou servírovány na jednom talíři – kombinace Tandoori kuřete, kuřecího Tikka, Everest Malai Kebabu, Seekh Kebabu a Tandoori krevet ( 210,-Kč )
- Malai Kofta – lehce osmažené noky z bramborového těsta smíchaného s indickým sýrem a sušeným ovocem, servírované s tradičním smetanovým vývarem ( 140,-Kč )
- Chana Masala – ochucená cizrna vařená v tomatovo-cibulovém vývaru, dochucená zeleným koriandrem ( 135,-Kč )
- Zeleninový mix – mix čerstvé zeleniny v tomatovo-cibulovém vývaru s vybraným kořením, zázvorem a koriandrem ( 130,-Kč )
- Zeleninové Vindaloo – velice pálivý pokrm s příchutí ostrého koření, citrónu a brambor ( 140,-Kč )
- Zeleninová Korma – jemná smetanová korma s nádechem šafránu se vaří z pasty z kešu ořechů, máku, khoyi, kokosu, smetany a másla ( 144,-Kč )
- Palak Paneer – tofu sýr vařený ve špenátovém pyré se směsí domácího koření, dochucený česnekem ( 144,-Kč )
- Palak Kofta – domácí sýrové nugetky opečené dozlatova v tradičním smetanovém vývaru s čestvým špenátem ( 130,-Kč )
- Kadai Paneer – prudce opečené kousky papriky, rajčat a cibule s koriandrem, kmínem v tomatovo-rajčatovém vývaru s kasoori methi ( 154,-Kč )
- Paneer Tikka Masala – indický sýr vařený s čestvou cibulkou, rajčaty, pastou z kešu ořechů a smetanou, s přidaným zeleným a černým kardamonem, bobkovým listem, muškátovým květem a garam masalou ( 154,-Kč )
- Paneer Pasanda – tofu sýr vařený s rajčaty a pastou z kešu ořechů, vývar je dochucen smetanou a máslem ( 154,-Kč )
- Shahi Paneer – kousky tofu sýra vařené s rajčaty, pastou z kešu ořechů, do vývaru se přidává garam masala, koriandr, smetana, máslo a kasoori methi ( 154,-Kč )
- Houbová Mutter Masala – zelený hrášek a čerstvé houby vařené s cibulkou, rajčaty, pastou z kešu ořechů a smetanou, dochucené zeleným a černým kardamonem, hřebíčkem, muškátovým ořechem, bobkovým listem, garam masalou a smetanou ( 140,-Kč )
- Dal Masala – výběrová indická žlutá čočka vařená s cibulkou, rajčaty a kmínem, dochucená česnekem a zeleným koriandrem (140,-Kč)
- Basmati Rýže – vařená indická rýže ( 45,-Kč )
- Džíra rýže – vařená basmati rýže s římským kmínem (50,-Kč )
- Matar Pulao – basmati rýže vařená se zeleným hráškem, zeleným kardamonem a bobkovým listem ( 50,-Kč )
- Obyčejná placka ( 35,-Kč )
- Máslová placka – potřená máslem ( 40,-Kč )
- Česneková placka – potřená česnekem ( 45,-Kč )
- Pešavárská placka – plněná placka kokosem, hrozinkami a ořechy ( 50,-Kč )
- Lachha Parantha – vícevrstvý indický chléb ( 40,-Kč )
- Bramborová Parantha – bílý indický chléb plněný bramborami a indickým kořením ( 45,-Kč )
- Sýrová Parantha – bílý indický chléb plněný směsí sýra a brambor ( 50,-Kč )
- Masová Parantha – bílý indický chléb plněný kořeněnou směsí mletého jehněčího masa ( 55,-Kč )
90. Okurková Raita – bílý jogurt s čerstvě nastrouhanou okurkou a indickým kořením ( 45,-Kč )
91.Tamarindové Chutney – směs tamarindu, fenyklu, cukru a tradičního indického koření ( 10,-Kč )
92.Mango Chutney – sladko-kyselý mix ochucovadel s mangem ( 10,-Kč )
93.Mix Pickle – kořeněná nakyselo naložená zelenina ( 20,-Kč )